В лечебни заведения за определен период от време, включително чрез допълнително

...
В лечебни заведения за определен период от време, включително чрез допълнително
Коментари Харесай

Медицинска сестра е получавала над 10 000 лева заплата

В лечебни заведения за избран интервал от време, в това число посредством в допълнение материално стимулиране, със средства на болничното заведение и такива, постъпили по клинични пътеки, са раздадени няколко десетки хиляди на съответен човек. Това разгласи здравният министър проф. Асена Сербезова в студиото на " На фокус с Лора Крумова ".

" Някои са маркетинг мениджъри, други са съответни реализатори на здравна помощ. В резултат на инспекции и вътрешен одит ми беше докладвано, че здравна сестра е получавала повече от 10 000 лева в университетска болница ", добави тя.

Министърът посочи още, че обвързването на бюджетите на лечебните заведения със заплатите на медицинските чиновници е допустимо, в случай че няма финансови злоупотреби със средствата.

По думите на здравния министър заболеваемостта с ковид в страната е намаляла с десетки пъти, само че COVID-19 към момента не си е тръгнал. " Това, което и шефът на СЗО показа през април е, че коронавирусът не си е отишъл. Трябва да бъдем бдителни ", прикани тя.

Проф. Сербезова уточни, че на местата, където се струпват хора, е целесъобразно носенето на маски. " Как ще се развие Коронавирус зависи от държанието на всеки един от нас. Не сме се отказали от математическия модел и всеки ден следим числата ", изясни министърът.

Относно втората бустерна доза от имунизациите против ковид тя съобщи, че ще се изчакат данните от изследванията, от успеваемостта, както и рекомендациите на Европейската организация по медикаментите.

Относно детската болница проф. Сербезова уточни, че екипът ѝ е направил промяна на капиталовата компания. " Директор е професор по геодезия. Доста са напреднали в своята работа. Търсят се и други места, които са благосъстоятелност на Здравното министерство. Можем да погледнем и към други държавни имоти, с цел да се откри най-правилното решение ", акцентира тя.

По отношение на публичната поръчка за предпроектното предложение за болничното заведение е ясно, че има нарушавания и това споделя АДФИ, а материалите са изпратени към прокуратурата, изясни още здравният министър.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР